Handboll

IFK Skövde står utan sportchef och kassör efter avhopp

Det råder splittring inom IFK Skövde handboll efter att Henrik Schneider tvingades lämna rollen som huvudtränare i förra veckan. Nu har både sportchefen Urban Johansson och kassören Peter Wassberg valt att sluta i protest.

Just nu är det turbulent i IFK Skövde handboll vars skifte på tränarsidan i förra veckan skakat om föreningen rejält vilket lett till att två nyckelpersoner nu alltså lämnat klubben.

Det hela började i onsdags kväll när klubben gick ut med Henrik Schneider petas som huvudtränare för att ersättas av juniortränaren Peter Johansson och spelaren Robert Arrhenius. Detta trots att Schneider hade ett år kvar på kontraktet och så sent som i början på veckan fått besked om att fortsätta.

Ekonomin äventyras
Sportchefen Urban Johansson och kassören Peter Wassberg protesterade starkt mot tränarbytet och avgick sen med ombelbar verkan. Wassberg säger till P4 Skaraborg att han som kassör inte kan stå bakom och försvara tränarbytet av ekonomiska skäl.

Han vill inte nämna några summor i sammanhanget men säger att förenings ekonomi, som kommit på fötter efter flera skuldtyngda år, nu äventyras igen i samband med förändringen på tränarsidan.

Vill inte skada klubben
Wassberg vill dock inte ställa upp på en bandad intervju eftersom han säger att han inte vill skada klubben ytterligare. Sportchefen Urban Johansson har inte gått att nå för en kommentar men Peter Wassberg bekräftar att även Johansson valt att hoppa av.

Något han även ska ha klartgjort för styrelsen i ett mail. Som det ser ut just nu står alltså IFK Skövde utan en sportchef, vars uppgift bland annat är att förlänga spelarkontrakten till nästa säsong, och utan en kassör med ansvar för ekonomin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista