IFK Skövde under en timeout. Arkivfoto: Erik Gröunlund / P4 Skaraborg Sveriges Radio
Handboll

Olsson vägrar bli intervjuad om avhopp

Efter turbulensen i IFK Skövde handboll där både sportchefen Urban Johansson och kassören Peter Wassberg valt att hoppa av sina uppdrag då tränaren Henrik Schneider petades, så har ordföranden Claes Göran Olsson sen igår vägrat ställa upp på en intervju.

Olsson skriver däremot i ett mail till P4 Skaraborg att han inte kan svara i telefon eftersom han upptagen i förhandlingar.

Han meddelar dock att IFK Skövde har en ny sportchef och en ny ekonomiansvarig utan att uppge vilka det är som tagit över, men att de nya namnen kommer att presenteras vid årsmötet i början av juni.

Claes Göran Olsson tillbakavisar även den avgående kassören Peter Wassbergs kritik om att IFK Skövdes ekonomi kommer att gå back i samband med förändringen som gjorts på tränarsidan då Peter Johansson och Robert Arrhenius tagit över efter Henrik Schneider.

Olsson skriver vidare att ett flertal, både nya och gamla sponsorer har hört av sig och vill åka med ”på tåget” efter att klubben bytt tränare.

Dessutom påstår Olsson att två landslagsspelare hört av sig och visat intresse för att få spela i IFK Skövde.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista