Arbetslösa hoppas på nytt callcenter i Falköping

Två månader efter att SJ lagt ner sin bokningscentral i Falköping är huvuddelen av de 80 före detta anställda utan jobb. 
Men enligt kommunen kan en lösning vara i sikte. Ett liknande callcenter kan vara på gång att etablera sig i Falköping.

En av dem som miste sitt jobb för två månader sedan är Filip Kiliansson som arbetade som säljare.
– Nu är jag mellan två jobb som det heter. Man får ta en dag i taget och se positivt på framtiden. Det är allt man kan göra.

Ett 15-tal av dem som jobbade ihop med Filip Kilansson har fått nya jobb eller går någon form av utbildning. De äldsta har fått förtidspension och några har ett års uppsägningstid och söker jobb. Merparten saknar dock sysselsättning och värst utsatta är de över 50 år.
– Det är tufft men det är bara att försöka stötta dem, säger Filip Kiliansson och berättar att de träffas och fikar varje torsdag.

Från kommunens sida jobbas det för att locka ersättningsjobb till Falköping och enligt utvecklingschef Leif Bigsten går det ganska bra. Vad det handlar om kan han inte säga på grund av affärssekretess. Kiliansson tror att det handlar om någon form av callcenter:
– Vad jag vet så finns det intressenter på lokalerna men jag vet inte vilka. Jag skulle tro att det är det är ett callcenterföretag av något slag, säger han.