Entrén till SLU i Skara. Foto: Jens Prytz / P4 Skaraborg Sveriges Radio
SLU

Förändring på gång inom SLU i Skara

Platschef Stigson om förändringarna inom SLU
1:08 min

Efter neddragningarna inom Sveriges Lantbruksuniversitet SLU i Skara vill skolan utveckla och förnya sin verksamhet. De presenterar nu en utredning med förslag om samproduktion, andra typer av utbildningar och en stor forskningsbas.

– Om de förslagen som vi har tas omhand och vi har möjlighet att utveckla detta så kommer vi få en stark ort i Skara, säger Margareta Stigson som är platschef på SLU i Skara.

– Vi har utgått ifrån vad det är som är efterfrågat i näringen tillsammans med samhället och samtidigt sett vad som kan vara utvecklingsbart inom framtidens SLU.

Förslagen som man har lagt fram innefattar främst ett stort forskningsområde inom produktionsekonomi med inriktning mot integrerad företagsutveckling.

Man presenterar även förslag om andra typer av utbildningar så som praktiskt inriktade kurser men alltså inga nya utbildningsprogram som har funnits tidigare. De nya förslagen kommer också innebära fler jobbmöjligheter.

– Vi föreslår en omställningsprocess på fem år och i det långa perspektivet om vi uppfyller delmålen och den visionen så kommer vi definitivt ha minst lika många anställda som vi har idag, säger Margareta Stigson.

SLU's styrelse kommer att informeras och diskutera förslagen på deras nästa möte som hålls 19:e juni.

KRISTOFFER HILMERSSON

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".