Staffan Rydén. Foto: Scanpix
Västra Götaland

Staffan Rydén klar som ny kulturchef i regionen

Staffan Rydén blir ny kulturchef i Västra Götalandsregionen. Han kommer närmast från tjänsten som högskolerektor och prefekt för Högskolan för scen och musik vid Göteborgs universitet.

– Det ska bli spännande att få jobba med kultur med en ny infallsvinkel, särskilt som Västra Götaland har ett mycket högt anseende när det gäller kulturfrågorna, säger Staffan Rydén i ett pressmeddelande.

Staffan Rydén är i grunden statsvetare men har också en karriär som operasångare. Han tillträder tjänsten 14 oktober. Det har stormat rejält kring kulturen i Västra Götalandsregionen det senaste året.

I höstas sades kulturchefen Claes Rydberg upp med omedelbar verkan, samtidigt meddelades att Rydberg får 2,8 miljoner kronor i fallskärm. Sture Carlsson har varit tillförordnad kulturchef i regionen sedan Rydberg sades upp.

Regionens nye kulturchef Staffan Rydén är 62 år och bor i Stockholm och Göteborg. Han kommer senast från tjänsten som rektor och prefekt vid Högskolan för scen och musik i Göteborg.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".