Götene målvakt Niclas Haglundh var glad över att hålla nollan och att ta första poängen efter fem raka förluster. Foto: Jens Prytz, P4 Skaraborg Sveriges Radio.
Fotboll

Trendbrott för Götene - nya skador för Gauthiod

Niclas Haglundh: "Alltid gött med en poäng när det gått så dåligt"
2:38 min

Derbyt i herrarnas fotbollstvåa mellan Götene och Gauthiod slutade 0-0 på Västerby IP trots att båda lagen hade fina chanser att avgöra inför nästan 500 åskådare. Götene tog därmed sin första poäng efter fem raka förluster medan serieledaren Gauthiod fick köra två av sina spelare till sjukhus.

Det var en tät och kampfylld derbymatch som förtjänade mål åt båda hållen. Såväl Götene som Gauthiod hade giftiga chanser utan att förvalta lägena till nätrassel.

I den första halvleken var bottenlaget Götene närmast efter en dubbelhörna. Först var lagkaptenen Patric Norismaa högst på en hörna och tvingade Mattias Hofling att parrera till hörna.

På den andra hörnan nickskarvade sen bortabacken Henrik Andersson bollen på ett klurigt sätt för sin egen målvakt men även denna gång var Hofling med på noterna och tippade till en ny hörnspark som blev reslutatlös.

Nya tunga skador för Gauthiod
Gästerna tvingades till ett tidigt byte då försvararen David Fransson fick en kraftig smäll på foten i en krock med Hofling och en Götenespelare.

Fransson, som tidigare haft problem med foten, fick köras till sjukhus för att undersökas och i värsta fall kan foten vara bruten.

Skadeeländet fortsatte för serieledaren i andra halvlek. Duktige burväktaren Mattias Hofling kolliderade med hemmaanfallaren Johan Karlsson och blev liggande länge på marken.

Efter flera minuter satte spelet igång men då sjönk Hofling till marken och domaren fick blåsa av och Grästopskeepern tvingades byta med magsmärtor.

Även han fick köras till sjukhus för närmare undersökning och in byttes Pontus Waltersson.

Kastades in i händelsernas centrum
Waltersson hamnade i hetluften då han kort därefter missbedömde en utrusning och Erik Callerud sånär lobbnickade in ett ledningsmål men bollen studsade precis utanför stolpen.

Med kvarten kvar kom så Gauthiods bästa chans då långe Viktor Forsblad nickade i ribban efter en hörna. Bortalaget hade sen ett par giftiga chanser ytterligare till ett sent segermål men Niclas Haglundh i Götenekassen stod emot och bärgade en mycket välkommen poäng åt sitt lag.

Poängen var Götenes första efter fem raka förluster och de blåvita gick upp till nionde plats i tabellen men har bara två poäng ner till jumboplatsen med en match mer spelad.

Gauthiod behåller sin serieledningen oavsett hur det går för jagande Tibro och Jonsered i omgången. Grästopslaget har fem poängs försprång när de har två matcher kvar på vårsäsongen.

Matchfakta
Götene-Gauthiod 0-0
Varningar: GIF: Viktor Berntsson, Erik Bohman, Christoffer Apell, Josef Rydberg. IKG: Emil Svensson.
Domare: Fredrik Olsson, Dalsjöfors.
Publik: 495.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".