Filip Källman kommer hem till Sverige igen och väljer då spel i IFK Skövde. Foto: IFK Skövde.
Skövde

Källman till IFK Skövde - flyttar hem från Spanien

Bosse Andersson: "Han kommer innebära en ny dimension i spelet"
5:18 min

IFK Skövde Handboll har gjort klart med ytterligare en bra förstärkning inför den kommande säsongen. 21-årige Filip Källman flyttar hem till Sverige efter några år i Spanien och har nu gjort klart med IFK Skövde.

Den drygt två meter långe skytten är lillebror till landslagsspelaren och den förre IFK Skövde spelaren Jonas Källman. Det är tack vare kontakten mellan Jonas och IFK:s nye tränaren Robert Arrhenius som Filip nu hamnar i Skövde.

Filip Källman har spelat i Spanien sen har var sjutton år. Till en början tillhörde han samma klubb som sin storebror, Ciudad Real, och lirade då med klubbens juniorlag.

De senaste åren har han varit utlånad till andra lag i ligan. Först Logrono och nu senast Octavio Vigo där han gjorde 81 mål på 28 matcher och hade en skottprocent på 53 procent.

Han ansluter till träningstruppen i mitten av juni. IFK Skövde har nu en så gott som komplett seniortrupp. Återvändarna Kristian Svensson och Joakim Svensson tillsammans med Joel Järlfors och Alfred Ehn som flyttats upp från juniortruppen gör truppen komplett.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".