Ungdomsledaren misstänks ha kontaktat barnen med hjälp av sociala medier. Foto: Scanpix
Skövde

Ungdomsledaren misstänks för sexbrott - har lämnat Skövde

Några nya förhör har ännu inte hållits med den ungdomsledare i 20-årsåldern i Skövde som misstänks för sexbrott mot barn i en idrottsförening. Nu har mannen krävt ny advokat och lämnat Skaraborg.

"Mot bakgrund av de allvarliga misstankar som riktas mot mig känner jag att det är viktigt med en offentlig försvarare som jag har stort förtroende för."  Så skriver ungdomsledaren till Skaraborgs tingsrätt som skäl till att han vill ha advokat Klas Bjuremark som försvarare.

Den misstänkte har redan varit i kontakt med stockholmsadvokaten Bjuremark, men han vill ännu inte uttala sig om fallet. Ungdomsledaren är misstänks för är bland annat utnyttjande av barn för sexuell posering i flera fall. Han är inte frihetsberövad och har flyttat från Skaraborg. Han är tillsvidare avstängd från sin tjänst inom förskolan i Skövde kommun.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".