27-åringen fångas på en övervakningskamera i ett växlingskontor i Borås. Foto: Polisens förundersökning
Skövde

26-åringen nekar till inblandning i knarkligan i Skaraborg

Försvararen: "Det finns inga bevis"
1:50 min

I dag inleddes rättegången mot den 26-årige Skövdebo som misstänks vara spindeln i nätet i en narkotikahärva som polisen spanat mot under lång tid.

Mannen ska enligt åklagaren ha styrt försäljningen av bland annat marijuana via flera andra personer, som i sin tur utsatts för hot och misshandel om de inte kunant redovisa pengar för drogerna de sålt. Men huvudmannens försvarare Therése Tsarouchas sågar åklagarens bevisning.

– Han själv kallar det en häxjakt, att polisen jagat honom på olika sätt och att man försöker få honom till huvudman eller delaktig i det här, men det finns ju egentligen inga bevis för detta.

Erkänner vissa brott
I mars i år greps mannen misstänkt för olaga hot, sedan dess har han suttit häktad. Av de brott han misstänks för har han erkänt att han skickat ett hotfullt textmeddelande via mobilen och han har även erkänt ett narkotikabrott där han förmedlat narkotika til en annan person.

– Jag är totalt oskyldig, var dock den enda kommentaren han hade till dagens åtalspunkt, där han anklagas ha sålt ett parti cannabis på 100 gram till en Skövdekille.

Fler misstänkta i härvan
Förutom huvudmannen var en 24-årig Skövdekille och hans flickvän med i rättssalen. De misstänks för narkotikabrott och i dag försökte kammaråklagare Lars Johansson bevisa att det parti cannabis på 100 gram som hittades i källarförrådet i tjejens bostad levererades av just huvudmannen. Åklagaren menar att den 24-årige Skövdekillen fått i uppdrag att sälja vidare det till kunder som han haft kontakt med via sms:

"Finns g!" "Bra eller?" "Dunder g!" - så lyder en del av sms:en som fanns i Skövdekillens beslagtagna mobiltelefon. Men huvudmannens försvarare menar att det är polisens och åklagarens tolkning att det handlar om narkotikaförsäljning.

– Ja så är det. Det har ju framkommit tydligt att man har skulder och har lånat pengar av varandra, inga stora belopp men i vart fall har man lånat pengar och man har vissa ekonomiska förehavanden mellan sig. Bevisningen i den delen är ju inte särskilt tung, säger försvararen Therése Tsarouchas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".