1 av 5
Polisens tekniker tar hand om den döda kroppen i Töreboda. Foto: Peter Westlund
2 av 5
Polisens tekniker tar hand om den döda kroppen i Töreboda. Foto: Peter Westlund
3 av 5
Den döda kroppen bärs bort från platsen i Töreboda. Foto: Peter Westlund
4 av 5
Polisens avspärring upphörde vid sjutiden under morgonen, bara minuter senare spärrades området av igen i centrala Töreboda. Foto: Pernilla Wadebäck
5 av 5
Polisen vid platsen i Töreboda där den döde mannen hittades. Foto: Torbjörn Axelsson
Töreboda

En anhållen för mord i Töreboda - kroppen dumpad i buskage

Inre befäl: "Vi har misstanke om att det kan finnas ett brott med i bilden"
1:18 min

En man i 60-årsåldern hittades död i ett buskage vid en industrilokal utmed järnvägen i Töreboda sent i går kväll. Under onsdagsmorgonen har polisen fått fram en preliminär identiet på den döde mannen som är av utländsk härkomst och sedan en tid hemmahörande i Töreboda.

– Vi har ett händelseförlopp och just nu hör vi flera vittnen, säger Lars Johansson på länskriminalen i Skövde till P4 Skaraborg.

En man i 40-års åldern har anhållits misstänkt för mord och i morgon väntar häktningsförhandlingar för mannen. Den anhållne är sedan tidigare dömd för bland annat misshandel. Hans försvarare, Peter Stierna, säger till P4 Skaraborg att hans klient förnekar brott.

– Han har en koppling till platsen. Mer än så kan jag inte säga, säger Peter Stierna.

Greps nära fyndplatsen
Jens Ahlstrand, kommissarie i beredskap på länskriminalen i Västra Götaland, var en av tiotalet poliser som arbetade med fallet i Töreboda under natten och morgonen. Han berättar att det var efter "omfattande utredningsåtgärder" som den misstänkte greps nära den plats där en person hittade brottsoffret död strax före klockan 22.30. Blodspår på platsen tyder på att mannen fått yttre skador vilket även polisen bekräftar.

Poliser som kom dit spärrade av området kring fyndplatsen, och tekniker arbetade bland annat med att leta bevis. Andra poliser knackade dörr i Töreboda samt sökte efter information i register och på andra sätt.

Misstankarna kom snabbt att riktas mot mannen som senare greps och kördes till polishuset i Skövde, där han förhördes under morgonen. Ahlstrand vill inte gå in på exakt vad som fick polisen att misstänkta honom.

REBECCA SUTTON / PERNILLA WADEBÄCK / TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".