1 av 2
2 av 2
I Köpenhamn har man erfarenheter av knarkkurer där sjukvårdspersonal hjälper till vid eventuella krissituationer. Foto: Scanpix
Falköping

Moderater i Falköping vill inte kommentera motion om knarkkur

"De dricker ju och tar droger var som helst ändå". Orden kommer från Christina Jorméus, som är en av de två moderater i Falköping som motionerat om att få till en knarkkur i centrum.

Det skulle handla om ett slags rum med bänkar och glasväggar där missbrukare kan träffas och sätta sprutan i armen. En busskur ungefär med två-tre bänkar och genomskinliga väggar så att man kan titta ut och in, skriver de i sin motion. Christina Jorméus berättar för Aftonbladet.se är både missbrukarna och polisen i Falköping positiva till idén.

Varken Ingrid A Jarlsson eller Christina Jorméus, som är författarna till motionen, vill än så länge kommentera motionen för P4 Skaraborg.

I Köpenhamn har erfarenheterna av fixrum varit goda. Där har man sjukvårdspersonal i bakgrunden om det skulle bli kris. Sådant nämns inget om i Falköpingsmotionen. Conny Johamnsson (S), kommunalråd i Falköping säger till Aftonbladet att knarkkuren mest känns som en ny variant av en spetälskekoloni.


Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".