1 av 2
Under förmiddagen fanns Falköpings-moderaternas motion att ta del av på partiets hemsida, under eftermiddagen var den borttagen. Montage: P4 Skaraborg / Scanpix
2 av 2
Läs Falköpings-moderaternas motion i sin helhet. (Klicka för att förstora). Foto: P4 Skaraborg Sveriges Radio
Falköping

Motion om knarkkur i Falköping borta från Moderaternas hemsida

Polisens narkotikachef: "Definitivt fel signaler"
9:28 min

I måndags lade två moderata fullmäktigeledamöter i Falköping fram en motion om en knarkkur för narkotika- och alkoholmissbrukare i centrum. Motionärerna själva vägrar kommentera sitt eget förslag, och under onsdagen försvann motionen från partiets hemsida.

Under onsdagen försvann motionen helt plötsligt, och när man klickar på länken där man tidigare kunde läsa om Ingrid A Jarlssons och Christina Jorméus förslag möts man av texten "hoppsan, sidan du försökte nå finns inte".

P4 Direkt erbjöd under de båda Falköpings-moderaterna att medverka i programmet under onsdagen för att försvara sin motion och svara på eventuell kritik.

Frågan är om förlaget på en frizon för narkotika- och alkoholmissbrukare, i form av en glasbur i centrala Falköping, är något som kan bli verklighet i framtiden. Chefen för länskriminalens narkotikarotel i Skaraborg, Jan-Ove Fröberg, blev förvånad att förslaget överhuvudtaget kom fram.

– Det ger definitivt fel signaler från samhällets sida att man skulle tillåta det här som är olagligt helt enkelt, säger han.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".