David Moberg Karlsson. Foto: Ferry Hernodh / P4 Skaraborg Sveriges Radio
Fotboll

David Moberg Karlsson talar ut - därför väljer han Sunderland

David Moberg Karlsson om Sunderland: "Jag vill bli en startspelare"
3:48 min

Årets högst smällande bomb inom svensk fotboll hittills i år stavas DMK. David Moberg Karlssons resa från Björsäters IF, via IFK Göteborg, till Sunderland och Premier League har gått rasande snabbt, nu berättar han för P4 Skaraborg om tankarna kring proffsäventyret och planerna för sommaren.

– Självklart tänker jag att jag måste ta chansen, annars ångrar jag mig. Det är världens bästa liga enligt mig och de har många bra spelare. Man kanske aldrig får chansen igen så det var bara att ta den, säger David Moberg Karlsson.

Många höjde kanske på ögonbrynen när de hörde att Sveriges nästa fotbolls-export till Premier league är en 19-årig anfallare med rötterna i Lugnås utanför Mariestad. Nu väntar stenhård konkurrens och möjligtvis ännu hårdare motstånd, men Moberg Karlsson säger sig vara redo att göra allt för att Sunderland ska få valuta för pengarna man lagt på honom.

– Det långsiktiga är ju att bli en startspelare. Men det gäller ju att vara ödmjuk till en början och tro att man ska starta direkt alla matcher. Jag ska dit och göra ett stort jobb, säger David Moberg Karlsson.

Hur taggad är du på att börja träna och bli en del av Sunderland?
– Klart att det ska bli kul, men just nu ser jag fram emot att ha lite ledigt ett tag. Jag ska vara med min familj och flickvän och sen blir det väl att flytta ut grejer från lägenheten i Göteborg om ett tag, så det är fullt upp.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".