Ola Skinnarmo Foto: Pontus Lundahl/Scanpix
Picknick i P4

JUST NU: Ola Skinnarmo avslöjar nästa äventyr - åker till Grönland

Lyssna direkt på Picknick P4 Skaraborg
Sänds kl. 03.02 - 04.00

Han är på väg mot ännu ett äventyr. Den här gången ska Ola Skinnarmo, tillsammans med forskare, försöka leta upp det förlista skeppet Vega som sjönk utanför Grönlands kust 1903.

Expeditionen blir något helt nytt för en av Sveriges mest välkända äventyrare. Men att segla till Grönland och genomföra en marinarkeologisk expidition, för att leta upp ett över 100 år gammalt skepp, är inte bara spännande.

– Det är som att leta efter ett grått frimärke på en fotbollsplan, säger Ola Skinnarmo när han gästar Picknick i P4 denna tisdag.

Ola Skinnarmo är uppvuxen strax utanför Göteborg. I över 20 år har han ägnat sig åt olika äventyr. Som förste svensk nådde han sydpolen, han var också förste svensk till Nordpolen och som 26-åring åkte han skidor, helt ensam, över hela Grönland.

– Jag har växt upp med en mamma som var mulletant och med en pappa som var norrman, det första jag lärde mig att säga var ” Icke sur, gå på tur”, säger Ola Skinnarmo i Picknick i P4.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".