Skaraborgs tingsrätt. Foto: Erik Grönlund / P4 Skaraborg Sveriges Radio
Tingsrätten

10-årig flicka sexuellt utnyttjad av ung man

En tioårig flicka från Tidaholm skickade bilder på sig själv av sexuell karaktär till en man i Värnamo förra året. I dag kom domen från Tingsrätten som bedömer att den 24-årige mannen utfört påtryckningar på flickan som skickat över bilderna via en mobiltelefon.

24-åringen borde ha förstått att flickan var under femton år och han döms därför skyldig för utnyttjande av barn för sexuell posering. Mannen dömdes så sent som i oktober 2011 skyldig för våldtäkt mot barn och fick då straffet skyddstillsyn, och Skaraborgs tingsrätt gör bedömningen att brottet mot den 10-åriga flickan i Tidaholm begåtts under prövotiden.

Tingsrätten har tagit hänsyn till frivårdens bedömning om att 24-åringen är i behov av ytterligare hjälp och dömer honom således till skyddtillsyn. I domen står att läsa att 24-åringen spenderat hela sin skoltid i särskola och att han har en lätt utvecklingsstörning. Tingsrätten gör bedömningen att mannen har ett övervakningsbehov.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".