Mamma Tahire med barnen Beona och Albert. Foto: Erik Holmlund / P4 Skaraborg Sveriges Radio
Vedum

Vedumsfamiljens advokat överklagar: "Fel att avvisa Albert"

Advokat Lars Edman om avvisningsbeslutet på yngste sonen Albert
1:05 min

Nu överklagar den utvisningshotade Vedumsfamiljens advokat utvisningsbeslutet av yngste sonen till högsta instans, Migrationsöverdomstolen.

Fyrabarnsfamiljen i Vedum riskerar utvisning till Kosovo efter 15 år i Sverige. Barnen, mellan tre och sju år, är alla födda och uppväxta här. Migrationsverkets beslut att avvisa den yngste sonen Albert, två år, fastställdes nyligen av Migrationsdomstolen.

Men det är familjens advokat Lars Edman kritisk till. Han menar att begreppet avvisning använts felaktigt och har nu därför överklagat till högsta instans, Migrationsöverdomstolen.

– Migrationsverket har beslutat om avvisning av Albert, och det är något man bara ska använda om en person har varit en kort period i Sverige. Jag tycker det är viktigt att överdomstolen klarlägger när man kan använda de olika beslutsformerna, säger han till P4 Skaraborg.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".