Guldbutiken i Hjo fick hållas stängd under helgen på grund av rånet. Foto: Malin Ingsten
HJO

Fyra män häktade för rånet i Hjo

Advokat Peter Stierna "Han är ångerfull"
1:28 min

Fyra av de fem personer som är misstänkta för rånet mot en guldsmedsbutik i Hjo i fredags häktades i dag vid Skaraborgs tingsrätt på sannolika skäl.

Den femte personen, en kvinna i 30-årsåldern, släpptes under måndagseftermiddagen. Kvinnan var misstänkt för medhjälp till rånet, medan de övriga fyra misstänks ha genomfört rånet. Under dagen erkände en av de fyra häktade männen att han deltagit i rånet.

– Han ångrar sig. Han kände att det var fel redan från början så han är ångerfull och vill lägga saker och ting till rätta, säger den häktades advokat Peter Stierna till P4 Skaraborg.

Rånarna kom över cirka 20000 i kontanter och smycken av ett okänt värde från guldsmedsbutiken i Hjo. Två av de misstänkta är tidigare dömda för brott. Åklagare Boel Widenheim hade hoppats att samtliga fem misstänkta skulle bli häktade, men under eftermiddagen stod det alltså klart att en släppts. Widenheim säger till P4 Skaraborg att det är mycket arbete kvar i ärendet.

– Vi har fler personer som ska höras och man ska göra sig en bild av hur det här har gått till (rånet i Hjo, reds. anm). Vi ser mycket allvarligt på det inträffade, säger Boel Widenheim.

De fem misstänka Hjo-rånarna

1. Kille, 1995 (Trollhättan).
2. Man, 1978 (Trollhättan).
3. Kille, 1991 (Trollhättan).
4. Kvinna, 1980 (Trollhättan).
5. Kille, 1994 (Adress saknas).

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".