1 av 3
Stig Dahlin ställer ut Sigvard Bernadottes föremål tillsammans med sin bror Bo Dahlin. Foto: Anna Lindgren / P4 Skaraborg Sveriges Radio
2 av 3
En av designprinsens kändare föremål, margretheskålen. Foto: Anna Lindgren / P4 Skaraborg Sveriges Radio
3 av 3
Silver, porslin, ljusstakar, glas och textil, allt designat av Sigvard Bernadotte. Foto: Anna Lindgren / P4 Skaraborg Sveriges Radio

Designprinsen Sigvard Bernadotte hyllas med utställning i Mariestad

Stig Dahlin "Det finns ingen designer som kommer slå honom"
7:54 min

Han designade allt från finaste matsilver till bänkskivor och konservöppnare, och nu finns flera av Sigvard Bernadottes föremål att se på Vadsbos museum i Mariestad. P4 Direkt fanns på plats för att få veta mer om den svenska designprinsen.

Utställningen om Sigvard Bernadotte innehåller föremål från bröderna Stig och Bo Dahlin och som besökare kan man bland annat få se porslin, glasögon och en spis. Det märks att Sigvard har hunnit med att designa en hel del olika föremål under sin levnadstid.

– Han har ritat silver i 75 år, bara det är ju ett livsverk för sig, berättar Stig Dahlin som är ansvarig för utställningen.

– Sen har han designat alla dessa bruksföremål som vi använder till vardags, till exempel den röda konservöppnaren Röda Clara.

Sigvard Bernadotte har designat över tiotusen föremål och flera av dem produceras fortfarande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".