Mordet väckte stor uppståndelse vid utanför Kapstaden 2010. Foto: AP.
Mariestad / London

Anni Hindochas misstänkte mördare på väg att utvisas

Ashok Hindocha, Annis farbror, hoppas på utvisning och rättegång
1:40 min

Mannen som misstänks ligga bakom mordet på Anni Hindocha från Mariestad kan snart bli utlämnad till Sydafrika för en rättegång. Under eftermiddagen avslutas en rättegång i London som avgör om mannen bedöms vara så pass frisk att han kan utlämnas.

– Det har vart en tortyr ända fram tills rättegången börjar och det känns som en liten lättnad att det börjar släppa lite och att fallet går framåt så vi slutligen får en rättegång och att rättvisa skipas för Anni. Det är det allt handlar om, det har vart en svår tid, säger Ashok Hindocha, Annis farbror, som är på plats i London.

Mördades på smekmånaden
Det var i november 2010 som Anni Hindocha mördades under sin smekmånad i Kapstaden i Sydafrika. Hennes make har länge vart misstänkt för inblandning i mordet men har på grund av psykisk ohälsa inte kunnat bli utlämnad från England till Sydafrika för en rättegång.

Skulle mannen utlämnas till Sydafrika så måste en rättsförhandling inledas inom en månad. Nu hoppas familjen Hindocha från Mariestad att rättegången ska visa att maken är redo för en utlämning. Annis farbror Ashok Hindocha hoppas att han blir utlämnad den här gången, framför allt för familjen skull:

– Nu verkar det som att hälsotillståndet har förbättrats avsevärt och nu slutpläderar de om varför han ska skickas och varför han inte ska skickas. Men det ser väldigt positivt ut. Min känsla är att snart kommer domaren och ger en dom om att han ska visas ut, det lutar åt det hållet enligt mina bedömningar.

Rättegången avslutas under eftermiddagen, och beslut om huruvida mannen kommer att utlämnas eller ej väntas inom två till fyra veckor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".