Carina Mogren från Mariestad ska köra dragrace på Skaraborgs open car and bike weekend imorgon. Foto: Torbjörn Borg P4 Skaraborg
TÖREBODA

Dragrace-drottningen Carina Mogren taggad för Skaraborg open

Carina Mogren "Vi strävar efter att komma under åtta sekunder"
0:48 min

I morgon arrangeras Skaraborgs open car and bike weekend på Moholmsstrippen utanför Töreboda där ett femtiotal bilar och motorcyklar kommer delta. Carina Mogren från Mariestad kommer tävla i den snabbaste klassen och hoppas kunna åka 402 meter under 8;18 sekunder med sin specialbyggda bil.

– I grunden ligger motorn på ungefär 820 hästkrafter men sen sätter vi lite lustgas och överladdning till det som ger 200-250 extra hästkrafter.

Vilka hastigheter vi pratar om?
– Hittils när jag fått till en bra repa så ligger jag runt 260-265 kilometer i timmen i sluthastighet. Men förhoppningsvis kommer den att öka lite till.

Vad krävs då för att slå det här rekordet?
– Att bilen fungerar helt, att alla grejer i motorn fungerar, att lustgassystemet fungerar och att jag fungerar framförallt. Vi strävar efter att komma under åtta sekunder, det är vårat mål, säger Carina Mogren från Mariestad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".