Magnus Karlsson vann tre av sina fyra heat för Örnarna igår. Foto: Kristoffer Hilmersson P4 Skaraborg.
speedway

Örnarna rycker i allsvenskans tabelltopp

Magnus Karlsson om segern "Alla levererar riktigt bra"
1:19 min

Mariestadslaget Örnarna rycker ifrån i tabelltoppen i speedwayallsvenskan efter kvällens seger med 50-40 över Gislavedslaget Lejonen. Över 1000 personer i publiken fick se Örnarna dra ifrån med en tidig ledning.

Kvällens giganter i Örnarna blev Magnus Karlsson som vann tre av sina fyra heat och Fredrik Engman som var inblandad i tre femettor för hemmalaget.

– Alla leverar riktigt bra och det kändes kanonbra. Vi håller i segersviten och får hoppas att det håller i sig hel säsongen, säger Magnus Karlsson.

Du vinner tre av dina fyra heat ikväll, vad tycker du om din egen insats?
– Det kan inte bli mycket bättre egentligen. Det var riktigt bra och att det äntligen börjar börjar släppa lite känns bra.

Örnarna drog igång direkt från start och kopplade tidigt ett grepp om matchen. Efter nio heat ledde Mariestadsklubben med 39-19 över gästande Lejonen som aldrig lyckades komma ikapp. 1040 personer var på plats vilket är årsbästa publikmässigt för klubben, och de fick se Örnarna rycka ifrån i Tabelltoppen i Speedwayallsvenskan.

Segern betyder att Örnarna fick med sig bonuspoängen och leder därmed serien med 11 poäng - Fyra poäng före Rospiggarna och Lejonen. Örnarna har därmed bara en förlust i årets allsvenska och Magnus Karlsson hoppas att segersviten nu kan hålla i sig.

– Det är bara och köra vidare som vi gör. Vi har gött go i laget och allt flyter på så att vi får hoppas att det fortsätter så.

Kristoffer Hilmersson

kristoffer.hilmersson@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".