Bild från sökinsatsen efter kvinnan. Foto: Adam Ihse / SCANPIX
Försvunna kvinnan i Trollhättan

Båda skaraborgarna häktas i fallet med försvunna kvinnan

Åklagare Eva Johnsson om de två häktningarna i Vänersborgs tingsrätt
2:10 min

En 31-årig man från västra skaraborg och en 35-åring bosatt på samma ort har nu häktats av Vänersborgs tingsrätt. Båda misstänks för delaktighet i försvinnandet av tvåbarnsmamman från Trollhättan och häktades på sannolika skäl misstänkta för skyddande av brottsling. 35-åringen äger bilen som hittades utbrunnen på Hunneberg samma helg som kvinnan försvann.

35-åringen nekar till brott men Vänersborgs tingsrätt ansåg att han ska häktas på sannolika skäl.

31-åringens försvarsadvokat Jan-Eric Sahlberg tycker att häktningen har skett på svaga grunder.

– Ett tungt besked, han mår väldigt dåligt och grät när han fick beskedet. Det är ett skott i mörkret från åklagarsidan. Det finns inga motiv för skyddande av brottsling. Jag ska nu snacka med min klient, men utgår från att han kommer att befinnas oskyldig, säger Jan-Eric Sahlberg till TTELA.

Åklagaren Eva Johnsson är nöjd att de båda häktades.

– Detta var väldigt viktigt för oss och utredningen. Vi har nu presenterat utredningen så långt vi har kommit och då har tingsrätten funnit att det fanns sannolika skäl för skyddande av brottsling.

Vad händer nu i utredningen?

– Vi kommer jobba vidare och vi kommer ha ett möte där jag träffar utredningsgruppen och då kommer vi också lägga upp en strategi för vilka åtgärder vi ska vidta de närmaste dagarna, säger åklagaren Eva Johnsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".