Missing People. Bild: Johan Blixt/P4 Väst Sveriges Radio
Försvunna kvinnan i Trollhättan

Bland de största eftersökningarna i Missing Peoples historia

"Det är så man blir gråtmild"
1:02 min

Hundratals tips har strömmat in för att hjälpa Polisen i sökandet efter den försvunna tvåbarnsmamman i Trollhättan. Sammanlagt 800 människor har hjälpt Missing People i sökandet som i dag fortsatte i Hunneberg. 

Vår reporter Johan Blixt var på plats och talade med Kenneth Edström, operativ chef för Missing People.

Åttio personer har anslutit sig hittills idag och fler förväntas komma, det här är femte gången ni letar. Var letar ni idag?

– Vi letar på Hunneberg idag, vi har ett antal så kallade segment kvar runt den vägen som går runt Hunneberg. Den är tre mil så vi har en del att göra.

Vad är det som gör att ni har valt just de här platserna?

– Vi har gjort en geografisk profilering av det som är känt, utgångspunkter för olika saker. Då är det här intressant. Det är ju samma slutsats som polisen har dragit från början.

Hur har intresset varit från allmänheten att komma hit och hjälpa till?

Det är ju helt fantastiskt, det är så man blir gråtmild. Jag tror vi har varit uppåt 800 personer sammanlagt, det måste vara bland de större i Missing Peoples korta historia.

Hur länge håller ni på här idag?

– Vi brukar göra så att vi kör så länge folk vill vara med och söka. Mörkret är väl det som sätter gränsen. 

De närmaste dagarna, vad är det som händer?

Vi kör på samma sätt som idag imorgon och på fredag. Och på söndag om vi inte har något resultat innan det, en riktigt stor samling förhoppningsvis, säger Kenneth Edström, operativ chef för Missing People.

Detta har hänt

Söndagen den 30 juni hittades stora mängder blod i den 23-åriga kvinnans lägenhet i Trollhättan. Detta sedan en granne sett blodspår i trapphuset. En förundersökning om mord alternativt dråp inleddes. Polisen sökte tillsammans med organisationen Missing People efter kvinnan i Trollhätteområdet. Brottsrubriceringen människorov lades till när ingen kropp hittades.

I tisdags förra veckan anhölls en 36-årig man i sin frånvaro. Dagen därpå kom han självmant in på polisstationen tillsammans med sin advokat. Han uppgav att han träffat kvinnan, men nekade till brott.

I fredags begärde åklagaren 36-åringen häktad. Men Vänersborgs tingsrätt ansåg att bevisningen var otillräcklig och släppte mannen. Sökandet har sedan fortsatt utan att kvinnan hittats.

I tisdags häktades två män, 31 och 35 år gamla, på sannolika skäl misstänkta för skyddande av brottsling, grovt brott. Båda nekar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".