SKL. Bild: Stefan Jerrevång/Scanpix
Trollhättefallet

Försvunna Trollhättekvinnan: Provsvar från SKL dröjer

Polisen kommer troligen att få vänta tills nästa vecka med att få provsvar från Statens kriminaltekniska laboratorium, SKL, när det gäller den försvunna tvåbarnsmamman i Trollhättan. 

Det bekräftar länskriminalens Sten-Rune Timmersjö till P4 Väst.

– Anledningen till att det dröjer är helt enkelt att det tar lång tid om man vill ha säkra provsvar. Det handlar inte om att ärendet inte är prioriterat, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesman till P4 Väst.

Detta har hänt

Söndagen den 30 juni hittades stora mängder blod i den 23-åriga kvinnans lägenhet i Trollhättan. Detta sedan en granne sett blodspår i trapphuset. En förundersökning om mord alternativt dråp inleddes. Polisen sökte tillsammans med organisationen Missing People efter kvinnan i Trollhätteområdet. Brottsrubriceringen människorov lades till när ingen kropp hittades.

I tisdags förra veckan anhölls en 36-årig man i sin frånvaro. Dagen därpå kom han självmant in på polisstationen tillsammans med sin advokat. Han uppgav att han träffat kvinnan, men nekade till brott.

I fredags begärde åklagaren 36-åringen häktad. Men Vänersborgs tingsrätt ansåg att bevisningen var otillräcklig och släppte mannen. Sökandet har sedan fortsatt utan att kvinnan hittats.

I tisdags häktades två män, 31 och 35 år gamla, på sannolika skäl misstänkta för skyddande av brottsling, grovt brott. Båda nekar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".