1 av 3
Christoffer Pettersson från Ludendi Tv-spelsförening som arrangerar European speedster assembly. I bakgrunden syns streamingen från rummet intill. Foto: Anna Lindgren / P4 Skaraborg Sveriges Radio
2 av 3
Tomas Abrahamsson spelar Donkey Kong i det så kallade "träningsrummet". Foto: Anna Lindgren / P4 Skaraborg Sveriges Radio
3 av 3
I rummet där live-streamen sker är det tyst och fokuserad stämning. Foto: Anna Lindgren / P4 Skaraborg Sveriges Radio
Skövde

TV-spelsvärlden blickar mot Skövde

Christoffer Pettersson: "Över åtta tusen har tittat via streamen"
9:10 min

Utomhus är det sol och grönska, något som många som sitter på jobbet gärna vill ut till. Men det finns de som istället för att spendera sin lediga tid ute i den friska sommarluften, hellre stannar inne för att spela TV-spel. I Nyeports lokaler i Skövde har 85 spelare från flera olika länder samlats för att spela Tv-spel och för att samla in pengar till välgörenhet. P4 Direkt var på plats för att kolla läget.

För andra året i rad arrangerar Ludendi Tv-spelsförening i Skövde ett så kallat speed run maraton. Evenemanget kallas för European speedster assembly och själva meningen är att de deltagande på snabbast tid ska ta sig igenom Tv-spelens banor. Men det är inte bara de som är på plats i Skövde som kan ta del av spelandet, allt som spelas streamas även ut på internet, vilket gör att vem som helst kan ta del av upplevelsen.

– Som högst har vi haft strax över åtta tusen som har tittat på streamen, berättar Christoffer Pettersson från Ludendi Tv-spelsförening.

Tanken bakom arrangemanget är inte bara att det ska vara en mötesplats för de som spelar Tv-spel, utan Ludendi har även beslutat att med hjälp av streamingen få personer världen över att donera pengar till välgörenhet.

– Vi har dragit in lite mer än trettio tusen kronor i donationer, säger Christoffer Pettersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista