Axevalla travbana där trippeltravet går av stapeln. Foto: Ewa Ohlsson/P4 Skaraborg
TRAV

Travuppladdning inför helgens Stochampionat

Travchefen Benny Ternemar "Hoppas på över 30 000"
4:47 min

I Picknick i P4 idag var Ewa Ohlsson på Axevalla travbana och tog pulsen inför trippeltravet som börjar idag där Stochampionatet är grädden på moset. Stochampionatet som är en av de största travtävlingarna i Sverige brukar locka många besökare och travchefen Benny Ternemar är laddad för travfest.

– Det är nog den näst största travfesten i Sverige efter elitloppet. I år har vi ganska hög målsättning där vi hoppas på cirka 33000 personer, säger Travchefen Benny Ternemar.

Vilken betydelse har den här travhelgen för travsporten och för folket? 

– Alla de här stora travfesterna som avlöser varandra nu har en jättestor betydelse för hela travintresset. Det ser man att det börjar bli en tradition för alla travvänner att åka på de här festerna. Så det betyder jättemycket. 

Även travexperten Per Ottosson var på plats på Axevalla travbana idag och delade med sig av sina bästa tips inför trippeltravet.

– Det är fantastiskt fina lopp vilket gör att det också finns en hel del jämna lopp som kan göra att det blir bra med pengar. V-75:orna ser öppna ut och speciellt på lördag och vi brukar ha en tradition med hög utdelning från Axevalla.

– Det är så att Axevalla travbana har det längsa upploppet i Sverige vilket gör och det brukar visa sig att hästar som sitter lite längre bak som brukar ha svårt faktiskt hinner fram här på Axevalla vilket gör det svårspelat, säger Per Ottosson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".