Vintervädret kan bli räddningen för slalomanläggningarna

Vintervädret ihop med sportlovet gör nu att hundratals åkare varje dag söker sig till backarna. Just det plötsliga vintervädret kan bli räddningen för flera slalomanläggningar i Skaraborg, som drabbats hårt ekonomiskt när de inte kunnat hålla sina skidbackar öppna.

Radio Skaraborg har ringt runt till sex skidanläggningar i eller i närheten av Skaraborg.

För åtminstone hälften av backarna - de på Kinnekulle, i Mullsjö och i Tiveden - innebär vintern hittills minusresultat.

Billingehusbacken i Skövde klarar sig tack vare kommunala subventioner, Vistbacken i Ulricehamn med hela fem nerfarter pratar om ett ”fantastiskt år” och Falköpings AIKs slalombackar på Mösseberg går plus ekonomiskt.

Det var just Falköpings AIKs slalomklubb, som hade en rekordtidig premiär i november, men klubben har sen tvingats att stänga backarna flera gånger på grund av den gröna vintern. Men trots det redovisar alltså klubben plussiffror.

Mullsjö Alpins backar i Knaggebo vid Mullsjö har varit öppna sedan i januari, och ska försöka ta igen det dåliga resultatet genom att ha öppet till efter påskhelgen.

Slalombackarna på Billingen i Skövde, vid Stenkällegården i Tiveden, och Vistbacken i Ulricehamn har kunnat öppnas först i slutet av januari. 

Och i fredags kunde Kinnekullebacken äntligen öppnas efter att ha varit stängd i flera år. Investeringar på två miljoner gör att nya ägaren Mats Hulén är hårt trängd ekonomiskt. Han är en av många som nu hoppas kunna ta igen vad de hittills förlorat  i vinter.