1 av 3
Carina Löfgren och Kenneth Täckenström flyttade in i stationshuset för tre år sedan och driver en glasverkstad. Foto: Ewa Ohlsson / P4 Skaraborg Sveriges Radio
2 av 3
Carina Löfgren och Ewa Ohlsson blåser glas i Tibro. Foto: Kenneth Täckenström / Ewa Ohlsson / P4 Skaraborg Sveriges Radio
3 av 3
Direkt från ugnen gäller det att snurra glaset i en kyld skopa. Foto: Kenneth Täckenström
PICKNICK I P4

Tibro Glasverkstad tror på framtiden trots kris i branschen

7:44 min

I Tibro finns det en unik möjlighet att prova glasblåsning under juli månad. Men hur kommer det sig att de ser så positivt på framtiden i en bransch där det pratas om kris. Picknick i P4 åkte till stationshuset i Tibro där Tibro Glasverkstad håller till.

Carina Löfgren och Kenneth Täckenström flyttade in i stationshuset för tre år sedan och driver en glasverkstad. De håller olika kurser för intresserade under året men i juli öppnar de upp för barn och vuxna att prova på glasblåsning.

Kenneth berättar att han märker ett ökat intresse för lokalt hantverk. Ska du köpa t ex ett glas vill du gärna veta var det tillverkats.

– Jag tror att man börjar tröttna på hyllor fyllda av samma varor, jag tror att man vill hitta det unika i framtiden, det håller på att vända och förändras.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista