Tomas Andersson med sonen Mikael på ryggen besökte Picknick i P4 på Skara Sommarland. Foto: Caroline Aronsson / Picknick i P4 Sveriges Radio
Motorsport

Skaraduons historiska bedrift i sidecar - vann hela Klamo cup

Thomas Andersson och Mikael Andersson om vinsten i Klamo cup
9:35 min

Thomas Andersson och sonen Mikael Andersson har skrivit svensk motorsporthistoria. Nyligen tog Skaraduon hem tyska Klamo cup i motorcykel med sidovagn, eller sidecar som det också kallas. En bedrift som inget svenskt par tidigare lyckats med.

2013 blev duon världsmästare i sporten. Samma år slutade de på bronsplats i den prestigefyllda Klamo cup, men i år räckte deras insats hela vägen till totalvinst i cupen.

– Det är riktig motorsporthistoria, och vi kör ju med gamla cyklar. Första gången som Sverige tog hem den här cupen, säger Mikael Andersson.


Klicka på ljudlänken ovan för att höra hela intervjun med sidecar-giganterna Thomas Andersson och Mikael Andersson, som sändes i Picknick i P4 från Skara Sommarland 26 juli 2013.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".