Sara Hagström vann årets upplaga av O-ringen i överlägsen stil. Foto: Carl-Johan Höiby
ORIENTERING

Sara Hagström joggade hem O-ringen

3:50 min

Orienteringstalangen Sara Hagström som tävlar för Falköpings AIK vann sin klass Damer 18 elit i O-ringen i överlägsen stil. Hon slutade tvåa i dagens etapp men vann den sammanlagda tävlingen med nästan åtta minuter ner till tvåan och Sara tyckte att dagens etapp var tämligen enkel.

– Det var en ganska lätt bana idag för att vara O-ringen. Vi hade ganska mycket stiglöpning så det blev ganska tufft fysiskt men lite mindre krävande psykiskt, säger Sara Hagström.

Vilka är höjdpunkterna framöver för dig?

– Det är självklart SM i Göteborg sen i höst. Sen finns det några internationella mästerskap som går nere i Portugal och Frankrike.

Om vi blickar tillbaka ett halvår, hade du då förväntat dig det här? 

– För ett halvår sedan så var jag ganska skadad så jag hade inte riktigt räknat med att det skulle kunna gå såhär bra. Jag drogs med en skada hela vintersäsongen. Men självklart är det jättekul nu när det har släppt och jag kan springa på ordentligt.

Ikväll så är det lite partaj i O-ringen där då eller?

– Ja precis, sjätte etappen brukar det kallas och det blir kul!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista