Bilen totalförstördes efter att tåget kört in i den. Foto: Torbjörn Axelsson
Håkantorp

Tåg krockade med bil

"Hade kunnat gå riktigt riktigt illa"
1:13 min

Ett tåg körde under lördagseftermiddagen på en bil i Håkantorp, norr om Vara. Bilföraren och en annan person som satt med i bilen smet från platsen direkt efter händelsen.

Polisen fick in larmet strax innan 17.00 på lördagseftermiddagen. Enligt polisen har bilen körts vårdslöst och föraren har missat överfarten och glidit ut på spåret.

– Föraren kunde inte komma loss från spårområdet. När de upptäcker det så lämnar två personer bilen och sticker, säger Joakim Hansson, biträdande vakthavande befäl vid polisen i Västra Götaland.

Polisen har under lördagskvällen sökt med hundar efter de två personer som lämnade platsen. Bilen som de färdades i har beslagtagits för tekniskbevisning.

Ingen person ska ha skadats men lokföraren var i chock efter händelsen. 

Tåget lyckades hålla sig på spåren vilket var tur säger Joakim Hansson.

– Tåget spårade som tur var inte ur, det hade kunnat gå riktigt riktigt illa. Vi kommer leta en stund till sedan släpper vi ärendet och den tekniskabevisningen får göra sitt, säger han.

Det är stopp i båda riktningarna i tågtrafiken på sträckorna Herrljunga-Vänersborg och Herrljunga-Lidköping, enligt Trafikverket.

Regionaltrafiken kommer ersättas med bussar och under söndagen kommer tågen rulla som vanligt igen.

Inre befäl vid Lidköpingspolisen meddelade under söndagsmorgonen att de ännu inte hittat föraren och passageraren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".