Tyresös Marta tillsammans med Michaela Heder och Jessica Lindblad Foto: Ferry Hernodh / P4 Skaraborg Sveriges Radio

Unga talanger fick spela med svenska mästarna

Fotbollstjärnan Marta: "I love Hjo"
1:57 min

Svenska mästarna Tyresö har varit på träningsläger i Hjo. Under lägret har även en del lokala talanger från Skaraborgsområdet fått vara med och träna med mästarna.

En av dom som fick chansen att spela med Tyresö var 18 årige Michaela Heder som till vardags spelar i Hörnebo.

– Det har vart skitkul. Man känner redan efter någon träning att man har lärt sig rätt mycket. Man kan mer än vad man tror, säger Michaela Heder.

Lägrets toppades  under lördagskvällen med en match mot damallsvenska Göteborg FC. Många som hade tagits sig ner till Guldkroksvallen, inte minst för att se en av tidernas bästa spelare Tyresös Marta. Marta kunde dock inte spela efter att ha råkat ut för en sträckning under ett träningspass. Men hon tog sig ändå god tid att skriva autografer till alla som frågade, och ställde upp på att fotas tillsammans med fansen. 

Marta själv verkade vara nöjd med träningslägret i Hjo.

– Det har varit fantastiskt, det är en jättefin plats och väldigt fint väder. Jag hoppas vi har möjlighet att komma hit igen. Kanske på semster. I love Hjo, säger Marta.

Matchen mot Göteborg FC Slutade 2-2. I andra halvlek fick både Jessica Lindblad från Fagersanna och Hörnebos Michaela Heder speltid. Båda spelarna löste flera situationer på ett bra sätt.

Michaela Heder kom direkt in i hetluften, och hade ett avslutsförsök som dock täcktes av försvarande Göterborgsspelare.

– Det var lite synd, man har ju drömt om att göra mål i ett sånt här läge. Så det var lite surt. Men jag tycker att jag löste situationen bra ändå även om det inte vart mål, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".