1 av 3
Anders studio är full av instrument från många decennier bakåt i tiden. Foto: Annie Hyrefeldt
2 av 3
Anders Rane vid elflygeln i sin studio. Foto: Ewa Ohlsson, P4 Skaraborg Sveriges Radio
3 av 3
Anders studio. Foto: Anders Rane
PICKNICK I P4

Anders satsar på "vintage" i sin studio

Anders Rane till Picknick i P4 inkl låten "Don't think about me"
9:22 min

Anders Rane är musiker, musikproducent, låtskrivare, pianostämmare och konstnär. Han har skrivit P4 Skaraborgs vinnande  bidrag i Svensktoppen nästa 2013, Moving on, som Stephanie Quinth sjunger. I hans studio i Grästorp finns det instrument och inredning från decennier bakåt i tiden för vintage inom musiken är hans melodi.

I Sveriges Radios rikstäckande musiktävling Svensktoppen Nästa 2013 håller de 25 olika P4-kanalerna som bäst på att ta fram sina vinnare, där åtta finalister ska plockas ut som får tävla i riksfinalen på Lisebergs stora scen den 25 augusti.

Det här är en tävling där många nya låtskrivare har chansen att visa framfötterna. För Skaraborgs del är det en speciell kille som dykt upp, Anders Rane. Han är delaktig i P4 Skaraborgs vinnare i år, Moving on, och var även inblandad i förra årets vinnande bidrag. Han är låtskrivare, musiker och producent och driver en vintage-inspirerad inspelningsstudio i Flakeberg utanför Grästorp.

– Egentligen är jag en "underground-kille" som vill satsa på lite mer intressant musik, säger Anders när vi träffar honom.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".