Trollhättefallet

Mordmisstänkt man gripen av polsk polis

Den 36-åring som misstänks för mord på en 23-årig kvinna i Trollhättan greps på eftermiddagen av polsk polis. Samtidigt fortsätter eftersökningarna efter kvinnans kropp i trakten kring västra Skaraborg.

36-åringen har varit häktad i sin frånvaro misstänkt för mord sedan förra veckan. Enligt uppgifter från mannen hade han lämnat Sverige för att åka på semester. Med anledning av en internationell efterlysning tog han sig på måndagseftermiddagen på egen hand till den svenska ambassaden i Warszawa och anmälde sig själv. Ambassaden kontaktade i sin tur polsk polis som grep mannen, i enlighet med den europeiska arresteringsordern.

– Han kom in på ambassaden på eftermiddagen. Eftersom han var internationellt efterlyst kontaktades polsk polis, som sedan grep honom. Det hela gick väldigt odramatiskt till, säger Victoria Bell vid UD:s pressjour.

Mannens advokat Tommy Nilsson säger att han talade i telefon med den misstänkte strax innan denne gick in på ambassaden.

– Han ville göra detta för att slippa ett eventuellt dramatiskt ingripande vid någon färjeterminal eller flygplats. Han hade köpt biljett hem och för att slippa uppståndelse fattade han själv beslutet att gå till ambassaden, säger Tommy Nilsson.

36-åringen är bekant med den mördade kvinnan. Han har tidigare begärts häktad i fallet men släpptes i brist på bevis.

Skaraborgare fortsatt häktade
Sedan tidigare sitter två män från västra Skaraborg häktade misstänkta för skyddande av brottsling. De två Skaraborgarna är bekanta med den nu gripne 36-åringen. En av de häktade är ägare till den bil som hittades utbränd på Hunneberg - ett av de ställen som polisen fokuserat sina sökningar efter kvinnan på.

Kvinnan har saknats sedan den 30 juni och polisen fortsätter att leta efter kvinnan som man tror blivit mördad, eftersom stora mängder blod hittades i hennes lägenhet. Åter igen har polisen satt in hund i sökandet, även Missing people deltar i arbetet. Hittills har man sökt ett tiotal gånger med sammanlagt 120 patruller och ytterligare sökningar i nya områden förbereds, enligt Kenneth Edström på Missing people.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista