Victoriahuset. Foto: Adam Ihse/Scanpix
Läckö

Victoriahuset på Läckö - ett av Skandinaviens coolaste hotell

1:16 min

Victoriahuset vid Läckö slott finns med på listan över Skandinaviens coolaste hotell, en lista som den brittiska tidningen The Times satt samman. Victoriahuset hamnar på listans sjundeplats.

– Vi är ödmjukt väldigt glada, säger Magnus Lönnroth som är vd för Stiftelsen Läckö slott.

Visste ni om att de hade besökt er?

– Nej vi visste inte om det. Det har varit ett reportage-team som rest runt i de Skandinaviska länderna. Sen fick jag förvisso ett väldigt artigt mail från en skribent på The Times som tackade för en fantastiskt fin vistelse. Men att de höll på med en sådan här lista över Skandinavien hade jag inte en aning om. 

Vad är utmärkande för det här hotellet så att det kallas för coolt?

– Det finns nog flera ingredienser men byggnadens säregna arkitektur med vertikala ribbor såväl interiört som exteriört som reflekterar omgivningen av Vänerns vassruggar. Det är lite annorlunda och unikt. Sedan att huset kragar ut över Vänern med slottet i förgrunden så har du fri sikt med obruten horisont där du möter himmel och innanhav. Jag tror att det är sådana kvalitéer som är utmärkande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista