1 av 2
En av alla anmälningar som kommit till kommunen.
2 av 2
Trygghetslarm. Foto: Claudio Bresciani / Scanpix.
Falköping

Larmproblemen på serviceboendet Trädgårdsgatan 23 fortsätter

Larmproblemen på serviceboendet Trädgårdsgatan 23 i Falköping fortsätter. Nattpersonalen på hemtjänsten kan inte få någon talkontakt när de på serviceboendet larmar. Detta gör att anmälningarna till kommunen fortsätter att strömma in och problemet kvarstår.

Det var i Juni som P4 Skaraborg kunde rapportera att trygghetslarmen på serviceboendet Trädgårdsgatan 23 i Falköping inte fungerade som det skulle. När personalen fick larm av de boende så kan de inte får de ingen hörbarhet utan linan bara knappar som det beskrivs i anmälningarna.

I Juni hade över 60 Lex-Sarah anmälningar kommit in i ärendet och nu har över 20 anmälningar till kommit in. Problemen beskrivs vara likadana vilket gör att personalen inte har något val än att åka till boendet, även om det kan finnas andra mer akuta fall som då kommer i kläm.

Socialchefen i Falköping Lars-Åke Gustavsson sa till P4 Skaraborg i mitten på Juni att problemet var ett elände och att de jobbade för fullt med problemet.

När vi ringde upp Lars-Åke idag så kunde han inte kommentera ärendet eftersom han precis kommit hem från semestern. Han vill hinna uppdatera sig om ärendet innan han uttalar sig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista