Mark Hudson. Foto: P4 Skaraborg, Sveriges Radio
Sommarpratare

Mark Hudson om arbetet med unga och händelsen som förändrade allt

28 min

Mark Hudson är ungdomsledare i Södra Ryd i Skövde och har bott i Sverige sedan åtta år tillbaka. Han berättar i sitt sommarprat om engagemanget för unga, vikten av att vara medmänniska och om flytten från England till Sverige.

Den 22 april 1993 knivhöggs 19-åriga Stephen Lawrence till döds på öppen gata i London. Mordfallet blev ett av de mest uppmärksammade i brittisk historia, då det avslöjade rasismen i samhället och inom den brittiska polisen - Lawrence var svart och hans mördare som var vita gick fria. Mark Hudson jobbde vid den här tiden med ungdomar i London och insåg i mötet med dem vikten av att vara medmänniska.

Mark Hudson flyttade från England till Sverige för åtta år sedan. Efter tre år blev Mark erbjuden sitt drömjobb, som ungdomsledare och fritidssamordnare i miljonprogrammet Södra Ryd i Skövde.

– Missnöjet bland de unga i Ryd var stort och förtroendet för tjänstemän, politiker och samhället var lågt. Mycket hade lovats, men lite hade hänt. Under de fem fantastiska år jag haft i stadsdelen har jag jobbat för att ge så många unga som möjligt nycklar för att själva kunna öppna dörrar och se möjligheter.

Om detta och mycket annat handlar Mark Hudsons sommarprogram.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista