Områpdet spärrades av mellan nio och halv tio på förmiddagen. Foto: Claus Gertsen/Scanpix
Trollhättefallet

Likhundar i avspärrat område utanför Grästorp

1:05 min

På torsdagsförmiddagen spärrades ett område utanför Grästorp av efter att polisen gjort nya fynd som eventuellt kan koppplas till mordet på den 23-åriga kvinnan från Trollhättan.

Kvinnans kropp har tidigare sökts i trakter mellan Trollhättan och Grästorp, och det är i det området som polisen nu har gjort nya fynd.

– Det som händer just nu är att polisens tekniker, länskriminalens chef Tord Haraldsson och övriga poliser har gett sig in i skogen till den här avsprärrade platsen, säger P4 Västs reporter Jimmy Kirvesmäki på plats.

Teknisk undersökning av brandrester
De tips som kommit in rör en plats i skogen där det eldats. Polisens tekniker ska nu undersöka resterna i från branden för att se om de eventuellt kan kopplas till mordet på den 23-åriga kvinnan.

– Man tycker att platsen är interssant eftersom sådana här bränder inte är vanliga i skogen, säger Jimmy Kirvesmäki.

Vissa fynd har gjorts på platsen, som ligger i det område där polisen tidigare fokuserat sina sökningar efter kvinnan, i västra Skaraborg. På plats finns två tekniker, länskriminalens chef Tord Haraldsson, en del uniformerad polis samt och två polishundar.

Den man som är misstänks för mordet och just nu sitter anhållen hos polsk polis, kommer i morgon att ställas inför polsk domstol, därefter tas beslut om han ska utlämnas till Sverige och svensk polis.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista