Magnus Karlsson Örnarna var mycket nöjd efter storsegern mot Masarna. Foto Tommy Järlström P4 Skaraborg Sveriges radio.
Speedway

Örnarna är klara seriesegrare

1:12 min

Örnarna från Mariestad fullkomligt krossade gästande Masarna från Avesta med hela 54-36, efter en briljant start med ledning 15-3 efter tre heat. Detta innebär att seriesegern är klar i allsvenskan och laget får nu välja motståndare och hemma- eller bortaplan först.

Hemmaförarna visade styrka och tog hela åtta stycken femettor eller dubbelsegrar. Örnarna var aldrig hotade och ledde med bland annat 17-7, 30-12, 36-24, 46-26 och till slut 54-36.

Det var endast i mitten av matchen som gästerna kunde plocka in lite. Hos gästerna körde ändå meriterade VM-föraren Antonio Lindbäck och duktige Daniel Jeleniewski, men det räckte inte mot ett mycket jämnare Örnlag med bröderna Magnus och Peter Karlsson i spetsen. Även Niklas Klingberg körde mycket bra.

Och det var en mycket nöjd lagledare i Niklas Eriksson som var glad att få bjuda en publik på 1 420 personer på en fin speedway, och att man har seriesegern i hamn och nu kan styra slutspelet lite mer.

Det återstår nu en seriematch för laget innan slutspelet.

Bästa poängplockare:

Örnarna: Magnus Karlsson 12, Peter Karlsson 9, Niklas Klingberg 9, Ricky Kling 9

Masarna: Antonio Lindbäck 13, Daniel Jeleniewski 11

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista