Trollhättefallet

Mordmisstänkte 36-åringen utlämnas till Sverige

Den 36-åriga man som är häktad i sin frånvaro för mordet på en 23-årig kvinna i Trollhättan ska utlämnas till Sverige, beslutar polsk domstol. Samtidigt undersöker polisens tekniker just nu flera intressanta fynd från två platser som spärrades av utanför Grästorp igår.

Svenska myndigheter har nu tio dagar på sig att hämta mannen från Polen och föra honom till Sverige. När han kommer till Sverige kommer han ställas inför en ny häktningsförhandling där han ges möjlighet att svara på anklagelserna´.

De två männen från Skaraborg som misstänks för inblandning i fallet sitter fortsatt häktade.

Den försvunna 23-åriga kvinnan

Natten till den 30 juni försvann en 23-årig kvinna från Trollhättan. En 36-årig man begärdes häktad av misstänkt för människorov, men släpptes i brist på bevis. Efter en teknisk undersökning ändrades rubriceringen från människrov till mord, då polisen uteslöt att kvinnan kunde vara vid liv.

Kort därpå häktades två män från Skaraborg, en 31-åring och en 35-åring, på sannolika skäl misstänkta för skyddande av brottsling. Den ena av de häktade är ägare till den bil som hittades utbränd på Hunneberg i samband med att polisen sökte efter kvinnans kropp i området. I slutet av juli begärdes den huvudmisstänkte 36-åringen åter häktad. Han häktades i sin frånvaro, den här gången misstänkt för mord. 36-åringen som hade lämnat landet sitter just nu sitter anhållen hos polsk polis och ska utlämnas till Sverige under vecka 32.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".