Gauthiods tränare Stefan Wennberg var bekymrad efter den svaga insatsen mot Rynninge IK. Foto: Ola Wiklander
Fotboll

Svag nypremiär av Gauthiod

Stefan Wennberg Gauthiod
3:34 min

I herrarnas division 2 Norra Götaland var Gauthiod ute efter revansch mot Rynninge IK. Men trots ledning slutade matchen 2-2.

Innan sommaruppehållet kom Gauthiods första förlust för säsongen. Motståndarna då var Rynninge IK, som vann med hela 3-0.

I lördagens nypremiär var det än en gång Rynninge som ställde till det för grästorparna. Trots hemmaplan och ledning med både 1-0 och 2-1 lyckades man inte knyta ihop säcken och ett sent mål av  gästerna innebar slutsiffrorna 2-2.

Gauthiods tränarduo Stefan Wennberg och Jörgen Eriksson var märkbart frustrerade.

– Det är tungt i dag. Det kändes som att vi inte riktigt kom upp till vår normala nivå. Vad det beror på vet jag inte, men det kändes som att de var lite hetare än vi och vi stod och väntade för länge innan vi fattade besluten. Och då blir det svårt att spela fotboll. Vi måste vara bättre på att hålla fokus och vara noggranna hela tiden. Annars smäller det ...och det var det som skedde idag, säger en mycket besviken Stefan Wennberg.

MATCHFAKTA IK GAUTHIOD-RYNNINGE IK 2-2 (1-1)

1-0 Jonas Larsson (4:e på straff), 1-1 Haris Karahmet (29:e), 2-1 Jonatan Nilsson, 2-2 Robert Damberg (85:e)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".