trollhättefallet

Åklagaren kommer begära förlängd häktningstid för skaraborgare

Åklagaren kommer att begära förlängd häktningstid för de två skaraborgare som misstänks för inblandning i mordet på en 23-årig kvinna från Trollhättan.

Männen, som är 31 respektive 35 år gamla sitter häktade sedan den 9 juli, på sannolika skäl misstänkta för skyddande av brottsling. I morgon skulle männen ha åtalats i Vänersborgs tingsrätt, men åklagare Per Erik Rinsell bekräftar för P4 Väst nu att dom istället kommer att begäras fortsatt häktade.

Båda männen är bekanta med den 36-åring som är huvudmisstänkt för mordet.

Den försvunna 23-åriga kvinnan

Natten till den 30 juni försvann en 23-årig kvinna från Trollhättan. En 36-årig man begärdes häktad av misstänkt för människorov, men släpptes i brist på bevis. Efter en teknisk undersökning ändrades rubriceringen från människrov till mord, då polisen uteslöt att kvinnan kunde vara vid liv.

Kort därpå häktades två män från Skaraborg, en 31-åring och en 35-åring, på sannolika skäl misstänkta för skyddande av brottsling. Den ena av de häktade är ägare till den bil som hittades utbränd på Hunneberg i samband med att polisen sökte efter kvinnans kropp i området. I slutet av juli begärdes den huvudmisstänkte 36-åringen åter häktad. Han häktades i sin frånvaro, den här gången misstänkt för mord. 36-åringen som hade lämnat landet sitter just nu sitter anhållen hos polsk polis och ska utlämnas till Sverige under vecka 32.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista