Ride of hope cyklisterna Peter Karlsson och Jörgen Nyholm. Foto: Caroline Karlsson/P4 Skaraborg
Skövde

Ride of hope cyklar för barncancerfonden

"När det är tufft tänker man på de som har det tuffare"
8:07 min

Ride of Hope heter ett cykelsällskap som samlar in pengar till barncancerfonden och idag cyklade de ifrån Skövde. Sträckan som sällskapet cyklar går i nio etapper - från Lund med mål i Stockholm. Peter Karlsson är en av de som cyklar hela sträckan för första gången och tycker att det hittils har gått bra.

– Det känns okej, visst känner man att man har cyklat några mil men framförallt tänker man på varför man gör det här loppet. Det är en insamling till barncancerfonden och jag har personlig erfarenhet då jag fick cancer när jag var i 20-årsåldern. Så att göra det här betyder otroligt mycket och de pengar som vi samlar in till barncancerfonden, säger Peter Karlsson.

Det är första gången som du kör, varför kör du nu?

– Dels min personliga erfarenhet för cancer men också att kunna göra något för andra. Cykling är också en otroligt gemenskapsskapande aktivitet där man träffar nya människor hela tiden.

Jörgen Nyholm är med och cyklar för fjärde gången och tycker att cyklingen går tämligen enkelt med tanke på den goda tanken bakom det.

– Vissa år har vi haft väldigt dåligt väder och då är det tufft men då tänker man på de som vi kör för som har det ännu tuffare. Det är ganska enkelt det vi gör, vi kommer fram till hotellet och får äta och duscha men de som är drabbade av cancer har det kämpit hela tiden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".