Åklagare Per-Erik Rinsell. Bild: Adam Ihse/Scanpix
trollhättefallet

Båda männen omhäktas

2:10 min

Idag omhäktades de två män med anknytning till trakterna av Grästorp, som är misstänkta för skyddande av brottsling i samband med fallet kring den mördade 23-åriga tvåbarnsmamman från Trollhättan. 

Båda två häktades på sannolika skäl och nu för grovt brott, anledningen till det är enligt Vänersborgs tingsrätt att den huvudmisstänkte 36-åringen nu är häktad i sin frånvaro för mord.

Förra veckan gjorde polisen flera fynd vid en brandplats vid Grästorp som eventuellt kan kopplas till mordet

Bland de fynd som gjordes finns bland annat uppbrända kläder som skickats på teknisk undersökning för att se om de kan kopplas till mordet.

– Vi har säkrat visst material på platsen. Brandplatsen ligger i närheten av den plats som de misstänkta uppger att de spenderat natten, säger åklagaren Per-Erik Rinsell.

Olika historier
Misstankarna mot männen har stärkts efter att dom uppgett olika historier om vad som hänt i samband med att polisen vallat dem i områden som förekommer i utredningen, detta enligt Per-Erik Rinsell.

– De har lämnat uppgefter som inte stämmer överens med varandra. De skiljer sig också från de uppgifter som den misstänkte 36-åreingen har lämnat. Har tre personer varit på samma plats så borde de rimligen lämna samma uppgifter, gör de inte det är det i vart fall någon som inte talar sanning.

Umgås i högerextrema kretsar
De båda männen som misstänks för skyddande av brottsling, är bekanta med den 36-åring som är huvudmisstänkt för mordet, alla tre umgås även i högerextrema kretsar.

Den huvudmisstänkte 36-åringen sitter forsatt i förvar hos polsk polis, men väntas utlämnas till Sverige i veckan.

Samtliga tre personer nekar till att ha något med kvinnans försvinnande att göra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista