1 av 2
Ett stort område spärrades av efter att kvinnan hittades död i Grästorp. Foto: Torbjörn Axelsson
2 av 2
På torsdagseftermiddagen larmades polis till platsen efter att privatpersoner hittat en kropp. Foto: Victor Jensen/Sveriges Radio.

Trollhättekvinnans kropp hittad i Grästorp

1:58 min

Polisen bekräftar att är den försvunna småbarnsmamman från Trollhättan som hittats död i en skogsdunge utanför Grästorp.

Kroppen hittades ett par kilometer utanför Grästorp, i närheten av Ås. Enligt polisen har kroppen legat i terrängen en längre tid, men de vill inte gå närmre in på hur kroppen låg eller i vilket skick kroppen hittades.

– Den är väldigt illa åtgången, säger Björ Blixter, presstalesman vid polisen i Västra Götaland.

Hittades av privatpersoner
Polis larmades till platsen igår eftermiddag efter att privatpersoner känt en konstig lukt vid skogspartiet och sedan upptäckt en förruttnad kropp. Polisen spärrade av ett stort område kring fyndplatsen och arbetade under kvällen och natten med teknisk undersökning. Enligt utredaren Thord Haraldsson råder inga tvivel om att det är småbarnsmamman från Trollhättan som hittats.

– Vi är helt säkra på att det är hon, vi har sådana kännetecken att vi kan vara säkra på att det är hon.

I över fem veckor har polis och frivilliga letat efter kvinnan, bland annat i trakten kring Grästorp, där kroppen nu hittats. Nästa steg i utredningen är att analysera de fynd som gjorts på platsen och att försöka ta reda på hur den 23-åriga kvinnan bragts om livet.

– Vi har utrett detta som mord nästan sedan starten. Att vi nu har en kropp och får ett fastställande av dödsorsak är bra. Vi har gjort en del fynd på platsen som kan knytas till brottet, men det är för tidigt att uttala sig om det, säger Thord Haraldsson.

Tre häktade för inblandning
En 36-årig man är huvudmisstänkt för mordet, men befinner sig hos polis i Polen. Han har häktats i sin frånvaro och ska senast nästa torsdag, 15/8, överlämnas till svensk polis. 

Två skaraborgare sitter sedan tidigare häktade på sannolika skäl misstänkta för skyddande av brottsling. Männen som är 31 respektive 35 år gamla är båda hemmahörande i trakten där kroppen hittades och är båda bekanta med den huvudmisstänkte 36-åringen. Alla tre umgås i högerextrema kretsar och är tidigare dömda för brott.

I samarbete med: 
Nyheterna P4 Väst
nyheter.vast@sverigesradio.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista