Stephanie Quinth har tagit sig hela vägen till riksfinalen i Svensktoppen nästa. Foto: Marie Schnell/P4 Skaraborg Sveriges Radio
Tävlar på Liseberg

Stephanie Quinth till final i Svensktoppen nästa

"Vi ska göra en show av det"
5:46 min

Nu är det klart vilka åtta artister som har tagit sig hela vägen till riksfinalen i Svensktoppen nästa - och en av dem är skaraborgaren Stephanie Quinth. I potten ligger en plats i Melodifestivalen.

Svensktoppen nästa lockar tusentals artiser från hela Sverige och avgörs via Sveriges Radios lokala kanaler.

Anders Rane är musiker och kompositör och har producerat låten Moving On och han tycker att det var en nervös väntan på juryns beslut.

– Det är klart att vi var nervösa att vi inte skulle komma med men vi är jätteglada över att vi blivit utvalda av den här juryn.

Hur har ni firat att ni tagit er så här långt?

– Vi har inte hunnit göra detta än då Stephanie Quint är i USA på semester så vi är utspridda lite överallt. 

Hur gör ni för att ladda om inför finalen? 

– Vi pratade liteg om framträdandet och att vi ska göra lite show av det. Vi pratade om att vi ska ha dansare och något visuellt på scen, det är väl så långt vi har kommit hittils. 

Hur ser du på era vinstchanser?

– Jag tror vi har goda chanser. Jag tror vi är den enda låten som har det elektroniska synth-pop inslaget. Sen är Stephanie väldigt ung och begåvad så många bäckar små kan räcka till en vinst tror jag.

Finalen avgörs på Lisebergs stora scen 25 augusti, en gala som leds Annika Jankell och Lasse Kronér. Vinnaren där är garanterad en plats som utmanare på Svensktoppen och erbjuds en plats i Melodifestivalen 2014.

Om du vill rösta, skriv: STN (mellanslag) låt2 Skicka ditt SMS till 72250

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".