Blir det mycket folk som vill se Gyllene Tider ikväll kan det bli kaos i trafiken vid sjukhuset i Skövde. Foto: Adam Ihse / Scanpix.
Skövde

Ambulansen kommer hindras av trafikkaos vid sjukhuset i Skövde

0:53 min

Gyllene tider har än så länge varit en publiksuccé och det återstår att se hur många som kommer till Karstorp ikväll. Men för att undvika kaos har det gjorts vissa trafikändringar. Ambulansen får ta en annan väg, berättar Jan Eriksson som är administrativ chef på ambulansen och akuten i Skövde.

– Blir det mycket folk så blir det besvärligt. Men Beredskap och säkerhet på Skaraborgs sjukhus och arrangörerna har tagit fram ett program som jag har skickat ut till ambulanserna. De kommer att få åka bakvägen in till sjukhuset.

– Det är att människor rör sig på vägen, och att det är nedsatt hastighet på Karstorpleden, säger Jan Eriksson.

Man har alltså sänkt hastigheten till 30 kilometer i timmen på leden, och det kommer också bara gå att köra i riktningen mot sjukhuset. Christer Persson som är operativ chef på polisen i Östra Skaraborg uppmanar besökarna att inte ta bilen om man bor i närheten.

– Är det fint väder och man har möjlighet att cykla, så kan man göra det. Det är viktigt att allmänheten kan ta sig till sjukhus och även att blåljusfordon kan ta sig fram, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista