1 av 2
Det låg en ensam bukett på fyndplatsen idag. Foto: Rebecca Sutton/P4 Skaraborg Sveriges Radio.
2 av 2
Katarina Björndahl, präst i Svenska kyrkan vill ställa upp för människor som vill prata. Foto: Rebecca Sutton/P4 Skaraborg Sveriges Radio.
Grästorp

Fyndet av mördade Trollhättekvinnan skakar Grästorp

1:16 min

Det är påtagligt berörda människor som vår reporter träffar i Grästorp dagen efter fyndet av den försvunna 23-åriga kvinnan från Trollhättan. Polisen har bekräftat att det är hennes kropp man hittat i ett dike strax utanför Grästorp.

 Det har varit stor oro bland invånarna i Grästorp eftersom polisen koncentrerat sökningarna där. Många tycker ändå att det känns bättre nu när kroppen hittats.

– Det är ju en lättnad. Alla har ju gått och undrat. Jag har varit på semester men jag har ändå hört mycket om Grästorp i media, säger en kvinna som arbetar i en affär intill, men som inte vill vara med med sitt namn.

– Det känns otrevligt man har ju barnbarn i den åldern, det känns otäckt, men det har känts skönt att det har hittat henne. När man varit ute har jag ju tänkt; ligger hon här någonstans, säger en kvinna som bor i närheten.

Präst på plats
Invid vägkanten där kvinnan hittades fanns Katarina Björndahl, präst i svenska kyrkan i Grästorp i dag.

– Jag och min kollega har jobbat på förmiddan och nu är vi lediga och då kom vi hit ifall det finns någon som vill prata. Vi vill vara en kyrka som kan ställa upp.

Vad tänkte du när hon hittats här?
– På ett sätt blev jag förvånad men samtidigt inte. Grästorp har ju gjort sig känt på senare tid i inte alltför trevliga sammanhang. Bland annat olika brott och politiska fraktioner. Det är inte bra för grästorp.

– Jag åker här nästan dagligen och jag vet ju att man inte har letat efter henne  här och det känns kymigt att hon legat här hela tiden.

Samtidigt jobbar nu polisen med att fastställa dödsorsaken. Om det finns bevis vid kroppen som kan binda en gärningsman är för tidigt att säga, enligt Thord Haraldsson som är kriminalkommissarie.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista