1 av 2
Örnarna valde alltså Masarna i semifinalen. Foto: Petra dydiszko P4 Skaraborg/Sveriges Radio
2 av 2
Örnarnas lagledare Niklas Eriksson. Foto: Micke Forssblad/P4 Skaraborg Sveriges Radio
speedway

Örnarna valde Masarna i semifinalen

0:50 min

Speedwaylaget Örnarna från Mariestad väljer Masarna i semifinalen till slutspelet i allsvenskan. Eftersom Örnarna vann allsvenskan så fick de välja motståndare i semifinalen först. Niklas Eriksson är lagledare för Örnarna och känner att Masarna var det lag som passade Mariestadslaget bäst.

– Det känns som ett bra lag för oss att möta. Det blir en bra match för publiken. Det känns som vi har en bra chans och ta hem den semin även om det ska köras om det, säger Örnarnas lagledare Niklas Eriksson. 

Ni vann ändå allsvenskan och fick då välja motståndare i semifinalen. Har ni ingen press på er nu?

– Jag tycker inte vi har någon större press på oss egentligen. Det är klart att vi stack ut hakan lite här i våras och vi vill vinna alltihopa. Men vi var inte tippade som någon vinnare i våras inte. Vi har ju kört oss till det här och vi tänker fortsätta göra samma jobb som vi har gjort innan så får vi se hur långt det räcker.

Örnarna valde också att börja åka hemma och första semifinalen är 22:a augusti.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista