Jonas Bergström. Foto: Karin Cronholt
Politik

Skövdebo invald i SSU:s styrelse

"Jag är väldigt glad och ödmjuk för förtroendet"
1:14 min

Jonas Bergström, från Skövde, har valts in i Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund - SSU:s, förbundsstyrelse. Jonas Bergström är uppväxt i Skövde och har tidigare varit ombudsman för SSU Södra Älvsborg och hade nominerats av SSU Södra Älvsborg och SSU Skaraborg. 

Under SSU:s pågående kongress i Täby så blev han alltså invald i förbundsstyrelsen. Ett stort steg personligen för Jonas Bergström.

– Det känns som att klivit är ännu större mellan att vara 16 år och vara ny SSU:are i SSU Skövde och att sitta i SSU:s förbundsstyrelse. Det är det som jag tänker på och det som slår mig väldigt mycket. Då när man var 16 år så såg man upp så mycket till förbundsstyrelsen och tyckte att de var smarta och duktiga och det var häftigt att man var med i en organisation. Nu är det tvärtom, nu är det jag som sitter där i förbundsstyrelsen och förväntas lyssna och ta del av vad 16 och 20-åringar runt om i Sverige tycker. Ett steg som jag tycker är jättestort.

– Det känns väldigt roligt och jag är väldigt glad och ödmjuk för förtroendet.

Vad kommer du personligen att kunna bidra med?

– Med ett stort engagemang och olika viljor att driva frågor som handlar om feminism, miljö, jämlikhet m.m. Jag skriver och debatterar mycket vilket jag kommer fortsätta göra. En lång erfarenhet av SSU helt enkelt och jag tror att jag kommer kunna bidra med mycket till SSU:s förbundsstyrelse.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".